Povestea noastra nu a inceput cu "a fost odata", ci doar cu... intai a fost Shanook, in 2000, cainele nostru de suflet.

 

El este acela care ne-a adus multe bucurii si mandrie. In 2004, la Televiziunea Romana, in cadrul emisiunii "Cartea TVrecordurilor", a tras pe roti 1300 kg si chiar 1500 kg, acesta fiind singurul record national omologat de pana acum.
Aceasta nu este singura lui performanta. In ultimii ani, la competitiile de sprint cu atelaje canine"Cupa Borsec" si "Sania Albastra", fiind lider de atelaj, a adus echipajul pe primul loc la diferite categorii, dezmintind afirmatiile gurilor rele precum ca Malamutii sunt "caini greoi si lenesi". Acum Shanook il ajuta pe "antrenorul" sau - Grosu Constantin - sa ii pregateasca pe ceilalti parteneri ai sai, patru caini deosebiti, impreuna ca care va aduce si in acest an echipajul pe podium.

 

În aceasta perioada am intocmit documentele pentru infiintarea unui Club sportiv cu scopul de a promova manifestarile sportive cu caini din rase nordice si in special cu Malamuti de Alaska. Singurul blocaj cu care ne confruntam este obtinerea Certificatului de identitate sportiva, datorita faptului ca, deocamdata, la nivel national nu este recunoscuta o astfel de ramura/categorie de sport.

Cateva dintre obiectivele noastre ar fi urmatoarele:
- Organizarea de manifestari si competitii sportive de tractiune si sprint cu atelaje canine.
- Organizarea de tabere de initiere in orientare, turism montan, mushing, skijoring, bikejoring si cani-cross.
- Asigurarea dresajului canin pentru diferite sarcini.
- Promovarea spiritului de fair-play.
- Initiere in domeniul ecologiei, dragostei pentru natura, al prieteniei si intaririi relatiilor de colaborare cu animalele, indeosebi cainii din rasa Malamul de Alaska.
- Afilierea (prin Federatia sportive Sportul pentru Toti) la organizatii internationale de specialitate si colaborarea cu alte organizatii sportive, de tineret, ecologice.

 

Traseele turistice si peisajele deosebite ale Muntiilor Hasmas ofera posibilitatea trairii unor senzatii de neuitat, de aceea dorim sa invitam pe oricine iubeste natura si cainii la Balan; putem asigura cazare pentru patru persoane, plimbari cu sania trasa de caini, excursii in mijlocul naturii in orice anotimp.
Binenteles ca suntem deschisi oricarui fel de sprijin, apelam mai ales la iubitorii de animale si la iubitorii acestui sport cu caini. Noi am putea sa le raspundem in masura posibilitatilor: contracte de reclama, servicii, etc

Va invitam sa ne contactati la:
Adresa: Constantin Grosu
str. 1 Decembrie, bl.58, sc. 1, ap.4
loc. Balan, cod. 535200
tel. 0266.331.152, mob. 0745.311.695 si 0742.012.123
Asociatia Sportiva "Alaskan Malamut"

Top