Comunicat de presa - Revizuirea si actualizarea Strategiei de Dezvoltare Locala a orasului Balan
Primaria Orasului Balan anunta finalizarea activitatilor proiectului: „Revizuirea si actualizarea Strategiei de Dezvoltare Locala a Orasului Balan”. Conferinta de presa a finalizarii proiectului va avea loc luni, 14 mai 2012, incepand cu orele 15.00, la nivelul salii de conferinte a S.C. A-KIM S.R.L. Balan.
Proiectul a fost finantat de Uniunea Europeana, din Fondul Social European, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, Axa Prioritara 1: „Imbunatatiri de structura si proces ale managementului ciclului de politici publice”, Domeniul Major de Interventie 1.1: „Imbunatatirea procesului de luare a deciziilor la nivel politico-administrativ”, Operatiunea 4: „Strategii de Dezvoltare Locala”, numar de inregistrare al Cererii de finantare la Autoritatea de Management: 386.735 din 01.09.2009, COD SMIS: 12864.

Valoarea totala eligibila a proiectului (fara TVA) a fost de 641.596,63 RON, din care 628.764,7 RON reprezinta valoarea eligibila nerambursabila din Fondul Social European si  12.831,93 RON reprezinta cofinantarea eligibila a beneficiarului. Durata de implementare a proiectului a fost de 18  luni.

Obiectivul general al proiectului a vizat imbunatatirea performantei administrative si eficientei organizationale a autoritatii publice a orasului Balan.

Scopul proiectului a vizat revizuirea si actualizarea strategiei actuale de dezvoltare a orasului Balan in scopul elaborarii unei strategii functionale, asumata de catre intreaga comunitate in mod participativ, axata pe obiective concrete de dezvoltare, cu indicarea surselor optime de finantare si a institutiilor/factorilor de interes instruiti in acest scop si responsabili de implementarea acesteia, in conditii de competenta institutionala.

Grupul tinta al proiectului care a fost direct vizat de implementarea si rezultatele acestuia este constituit de administratia publica locala a orasului Balan, respectiv institutii subordonate (institutiile de invatamant, sanatate,  servicii publice si de utilitate publica) si angajatii acesteia, personal contractual si functionari publici.

Activitati principale derulate prin intermediul proiectului:

Constituirea formala si dotarea corespunzatoare a unui birou de management de proiecte;
Revizuirea si actualizarea strategiei de dezvoltare a Orasului Balan;
Organizarea si implementarea unui curs de „manager de proiect” pentru 14 beneficiari;
Organizarea si implementarea unui curs ECDL pentru 28 de beneficiari;
Participarea la sesiune de instruire „managementul achizitiilor publice” a unui nr. de 5 persoane;
Participarea la sesiunea de instruire in domeniul  „managementul resurselor umane” a unui nr. de 5 persoane;
Participarea la sesiunea de „management financiar” a unui nr. de 5 persoane;
Participarea la diverse alte instruiri necesare revizuirii si actualizarii strategiei a tuturor factorilor implicati;
Concepere, editare, tiparire si distribuire materiale tiparite, continand strategia care va rezulta in urma implementarii proiectului, diverse suporturi de curs, informatii despre proiect si finantatori si exemplificare si evidentiere a intregii experiente;

Pentru informatii suplimentare, persoanele interesate sunt invitate sa adreseze solicitari Primariei Orasului Balan, din Str. 1 Decembrie, Nr. 25, tel-fax: 0266 330 325 si 0266 330 335, e-mail: office@orasulbalan.ro.

Persoane de contact: Ramona Palferent, manager de proiect (0753426200) si Robert Kovacs, responsabil administrativ si de comunicare in cadrul proiectului (0740159334).