Európa a polgárokért
Európa a  polgárokért
Projekt "Europe is the place, we belong to - Farna 2015" / "Európa az a hely, amelyhez tartozunk – Farnad 2015"az Európai Unió támogatásával az Európa a polgárokért program keretén belül.
Projekt  "Europe is the place, we belong to - Farna 2015" / "Európa az a hely, amelyhez tartozunk – Farnad 2015"az Európai Unió támogatásával az Európa a polgárokért program keretén belül.
 
 
2.1 "Testvérváros  - program pályázatra vonatkozóan"
 
Részvétel: a projekt 337 állampolgár találkozóját tette lehetővé, amelyen részt vett 13 állampolgár Prágából (Cseh Köztársaság), 43 Lendváról (Szlovénia), 45 Balánbányáról (Románia), 81 Budakalászról (Magyarország), 39 a Nádas Kulturális Klubból - Farnad község (Szlovák Köztársaság), 28 a Csemadok Alapszervezetéből -  Farnad község (Szlovák Köztársaság), 88  Farnad község (Szlovák Köztársaság).

Helyszín/időpont:   A találkozóra Farnad községben került sor, Szlovák Köztársaság,

                                   2015/07/13-tól  2015/07/19-ig.

Rövid leírás:

2015/07/13  A találkozó részvevői az ünnepélyes megnyitó keretén belül betekintést nyertek a projekt  fő témájába és tevékenységeibe.(téma:a kölcsönös megértés, interkulturális nevelés, a szolidaritás elve, társadalmi szerepvállalás és az önkéntesség lehetőségeinek megteremtése az Unión belül).

2015/07/14  A részvevők betekintést nyertek az 1. szaktalálkozó témájába (téma: az állampolgárok részvétele
az EU politikai folyamtában, az Európai Parlamenti választások, az állampolgárok alacsony részvételére 

a választásokon) A délutáni órákban – interkulturális nevelés, kulturális, művészeti és társadalmi tevékenységek, nemzetközi gasztronómiai bemutató.

 2015/07/15  A részvevők figyelme a 2. szaktalálkozó témájára összpontosult (téma:vita az európai politika programjának napirendi kérdéseiről – a részvevők bevonása  a vitába). Délután – interkulturális nevelés, kulturális, művészeti és társadalmi tevékenységek, nemzetközi gasztronómiai bemutató.

2015/07/16  Az összejövetel a 3. szaktalálkozó témájára összpontosul ( téma: a polgárok helyi szinten való mozgósítása, társadalmi felelőségvállalás  és az önkéntesség fejlesztése, a kölcsönös megértés alkalmának keresése, interkulturális nevelés, szolidaritás elve.

Délután – interkulturális nevelés, kulturális, művészeti és társadalmi tevékenységek, nemzetközi gasztronómiai bemutató.
 
2015/07/17  A találkozó részvevői részére tanulmányi és városnéző kirándulás (Európa Udvar, Komárom).
 
2015/07/18  A találkozó a záró ünnepéllyel egybekötött konferenciával  fejeződött be.( a találokzó kiértékelése, a közvélemény-kutatás kiértékelése és a részvevők megjutalmazása). A támogatásból megrendezett esemény a kora esti órákban ünnepélyes gálaműsorral zárult.
 
2015/07/19  A találkozó a helyi templomban valósult meg – Az  Ökumenikus mise keretén belül keressük, ami egyesít bennünket.

Az esemény nagy sikert aratott, és reméljük, hogy jövőre is az EU program pénzügyi támogatásának elnyerésével sikerül 2016-ban  is egy hasonló rendezvény megszervezése.
|
|
|
|
|
|